Здравейте. Може ли да помоля за помощ в изчисляване на обезщетение по чл.224 от КТ.
Брутно трудово възнаграждение за м.12.2018 г.-1000 лв.  През м.януари брутната заплата е увеличена на 2000 лв. Последен работен ден 28 януари. Полагащи се дни 10. Колко е обезщетението според вас?
Здравейте. Имам следния въпрос:
Извършваме  продажби на течни горива в търговски обект /бензиностанция/  и съответно  отчитаме същите чрез електронни системи с фискална памет, имаме установена дистанционна връзка с НАП за предаване на данни, вкл. и такива за определяне на наличните количества горива в резервоарите за тяхното съхранение в обекта.  Данъчната основа на  получените от доставчика ни  горива е над 25 000 лв. месечно, отчетените продажби също са над 25 000  месечно.
  Разпоредбата на ал.8 на чл.176 в ал.8 от ЗДДС, където е посочено кои лица не следва да предоставят обезпечение гласи:
(8) .........., както и лице, което е изпълнило изискванията на чл. 118, ал. 6 само за доставките му, отчетени по реда на същата разпоредба, се освобождават от задължението за предоставяне на обезпечение.
На мен не  ми става ясно дали имат предвид извършените облагаеми доставки на горива отчетени чрез ЕСФП, доставките на  горива, които получаваме и които са отчетени чрез ЕСФП или и двете?
Така както аз го разбирам не съм задължена да направя обезпечение за отчетените по реда на чл. 118 ал. 6 от ЗДДС продажби, но следва да  направя обезпечение за покупките си?